Bully Games Kladno 2013- Pull show I.

V sobotu 20.4.2013 jsem se zúčastnil letošních prvních závodů. Jednalo se Pullinogový speciál v Kladně pod hlavičkou Bully Games což je „známá firma“, která má za sebou několik povedených akcí. Jednalo se o jeden den, který byl věnovaný jedné disciplíně a to Weight pullingu. Není to závod pro žádné čajíčky a proto se na startu objevovali samá známá jména a obličeje. Na místo konání jsem dorazil někdy před devátou hodinou. Rozkoukal jsem se a šel si nechat převážit Sorbona pak už jen projít prezencí a mohli jsme čekat na začátek závodu. Při průchodu halou jsem si všiml, že se bude tahat na dráze Stoutdogu, která má pověst velmi kvalitní dráhy. Přiznávám se, že na této disciplíně jsem startoval poprvé, takže jsem sám neměl kvalitu dráhy s čím porovnat.

Během toho co se přihlašovali ostatní soutěžící jsme vyslechli pravidla a základní vánu, kterou musel roztáhnout každý pes a ta byla stanovena na 1050 Kg. Někdy po desáté hodině byl závod odstartován a já se Sorbonem jsme nastoupili jako úplně první. Sorbík byl trošku překvapený a začal mi místo tahání vystřelovat před a snažil se roztáhnout vozík bušením vpřed. Věděl jsem, že máme čas, tak jsem toho využil a povelem ho vždy zbrzdil a nutil ho, aby si vozík poctivě roztáhnul, což za pár vteřin zmatkování pochopil a základní váhu krásně do cíle dotáhl. Po konzultaci s přáteli jsem usoudil, že nasazovat Sorbona na každou přizvednutou váhu nemá cenu a zbytečně bych ho tím unavil. Šli jsme tedy alespoň ob váhu-1200, 1500, 1800 kg. Všechny tyto váhy Sorbon krásně roztáhl a to bez jediného faulu. Zkusili jsme tedy 2000 Kg a nějaké drobné… a tady se projevila moje nezkušenost. Při prvním tahu jsem byl tak moc blízko, že se mi Sorbon zakousl do peška při druhém tahu mě zase olízl a to všechno jen proto, že jsem byl moc blízko. Dali jsme si pauzu a šli zkusit štěstí naposledy. Bohužel Sorbon byl natolik vysílený předchozíma tahama, že nebyl schopný vozík dotáhnout do cíle a zůstal vyset v půlce. Tím jsme ukončili svoji účast v závodě. Po nás se samozřejmě strhla obrovská bitva pulligových velikánů a závod končil někde u třech tun.

Abych závod shrnul tak organizačně velice povedený, všechno klapalo jak mělo. Menší námitky bych měl k samotné dráze, na které se stále vozík někde zastavoval, ale bohužel této chybě se asi nedá vyvarovat a organizátoři byli stále aktivní a po dobu závodu se starali jak jen mohli. Určitě se budu těšit na další takovou povedenou akci.

 

Marek Sakař - BULL Sport Training

bgm1

bgd1